Hvilke byggeplader skal du vælge?

Står du og skal i gang med et mindre byggeprojekt indendørs? Måske du overvejer at sætte en ny væg op i stuen eller bygge et nyt tøjskab til soveværelset? I så fald kan du med fordel læse med her, hvor vi gennemgår de mest udbredte byggeplader på markedet, som du kan bruge til formålet. Samtidig kortlægger vi deres brug og egenskaber, så du på baggrund af et kvalificeret grundlag kan træffe en beslutning om, hvilke plader du skal bruge til dit specifikke gør-det-selv-projekt.

Gipsplader

Gipsplader består som udgangspunkt af en støbt gipskerne med et kartonlag på begge sider. Det er et naturligt og miljøvenligt byggemateriale, som bidrager til et godt indeklima. Samtidig er det et utroligt let materiale, hvilket gør det nemt at arbejde med. Mange gør-det-selv-mænd bruger typisk gipsplader til at sætte en skillevæg op mellem to værelser. For selv om pladerne umiddelbart kan virke skrøbelige, så kan de rent faktisk holde til en hel del. Du behøver derfor ikke være bange for at hænge noget op på din nye gipsvæg.

Spånplader

Spånplader består af træspåner, som er limet og presset sammen til en plade. Eftersom det hovedsageligt er lavet af restprodukter, kan du købe spånplader til næsten ingen penge. Det, kombineret med det faktum, at det er et meget tungt byggemateriale, gør pladerne særligt velegnet til større møbler og inventar, som ikke skal flyttes for meget rundt på – som for eksempel et tøjskab.

Adventure rejser (h2)

Især adventure rejser med mere action er blevet mere populært. Det kan både være hvor rejserne er præget af diverse aktive udfordringer og på samme tid masser af afslapning. Eller det kan være hvis rejsen er mere målrettet trekking og rygsækrejser hvor man bliver en del mere udfordret. Og mange børnefamilier tager også lidt ældre børn med på sådanne rejser – det er slet ikke en hindring, men det er faktisk også en god læringsproces for børn. Det handler bare om at man tilpasser rejsen så den passer til den familie, eller den gruppe, man selv er en del af. Så er man sikker på at alle får en fantastisk tur sammen.

people-2568954_1920-2.jpg

MDF-plader

MDF står for Medium Density Fibreboard, som på dansk betyder ”fiberplade med medium tæthed”. Pladerne består udelukkende af findelte træfibre, som er limet og presset sammen ved høj varme til en massiv plade. MDF-plader er et meget taknemmeligt byggemateriale, som er særligt velegnet til møbler og inventar. Modsat almindelige spånplader, kan du uden problemer skære dem til, slibe dem og male dem og få en flot, glat overflade. Det skyldes, at fibrene er så findelte, som de er. Ofte vil du med almindelige spånplader opleve, at samme behandling vil efterlade kanterne og savsporene grimme og flossede.

Grupperejser (H2)

Grupperejser er noget der bliver mere og mere populært. Det er en rejseform som man kan benyttet sig af lige meget hvilken alder man er, og i takt med at popularitet er steget, så er der også kommet et større udbyd af forskellige typer af grupperejser.
Denne type rejser henvender sig primært til de unge som vil tage på et længere ophold i udlandet for at opleve forskellige lande og kulture. Det er en meget populær rejseform for personer der holder sabbatår eller bare har brug for et afbræk i sommerferien. Men det er også muligt for familier med børn og ældre par (eller singler) at komme på grupperejser. Det skaber en helt anden rejsedynamik at være sammen med andre man ikke kender på forhånd, og sammen får man oplevelser for livet. Det er især hos den ældre generation hvor populariteten er stigende, og her behøver grupperejserne ikke nødvendigvis at gå til lande der ligger langt væk, men det kan sagtens være en forlænget weekend i Tyskland.

landscape-2990060-2.jpg

Akrylplader

Akrylplader består af plastmaterialet akryl, også kaldet for plexiglas. Materialet er utroligt hårdfør, hvilket betyder, at du – modsat de ovenstående plader – kan bruge akrylpladerne til dine udendørsbyggeprojekter. De kan bruges til et hav af forskellige små projekter, men ofte ser vi dem blive brugt til at lave vinduer i børnenes legehuse eller som afskærmning i haven. Du kan nemt finde både gennemsigtige og farvede akrylplader på markedet, så du kan vælge dem, som passer bedst til dit projekt.

building-1080596_1280