Danskernes foretrukne biler i 2019

År 2019 er afrundet og det betyder, at vi endelig kan se nærmere på en opgørelse over danskernes mest foretrukne biler. Det generelle bilsalg i 2019 slog alle rekorder med hele 225.594 indregistrerede fabriksnye biler. Det er svimlende 3,3% flere biler end året år. Det er det højeste antal solgte biler nogensinde i den danske historie. FDM har opgjort en oversigt, som viser hvilke modeller, der er blevet solgt mest af.
En klar tendens i bilsalget er, at danskerne i større grad stiler mod mere miljøvenlige biler. Mærker som Tesla og Toyata, som satser på henholdsvis el og hybrid, har oplevet en enorm fremgang. Tesla stod for halvdelen af alle solgte elbiler i 2019, og deres nye model Model 3 blev desuden kåret som årets bil. Selvom fremgangen for både el- og hybridbiler var slående, så stod elbiler kun for 2,4% og hybridbiler for 1,7% af det samlede bilsalg.

Danskernes foretrukne bil #1

Den mest solgte model i Danmark i hele 2019, var den kendte og rummelige SUV Nissan Qashqai. Eksperter vurderer, at det vellykkede design og skarpe priser, har resulteret i at Qashqai’en er danskernes foretrukne bil. Med et samlet salg på 7325 var en overlegen sejr til Nissan.
Generelt har danskernes smag inden for biler ændret sig de senere år. Den høje siddeposition i SUV’er er netop en af grundene til at denne type har vundet danskernes hjerter. I mange år har mikrobiler stået for en stor andel af det samlede salg, men i 2019 stod de kompakte mikrobiler kun for knap 10% af det samlede salg.

vintage-car-852238_1280

Danskernes foretrukne bil #2

Den anden mest populære model er Citroën C3. Citroën beskriver selv deres bil som ”et frisk pust til de små mellemklassebiler!” Og vi kan kun give dem ret, for den nye C3 har nytænkende, optimistisk design og en udtryksfuld formgivning. Dertil har den fået de populære og praktiske Airbumps langs siderne, som vi kender det fra Citröen Caktus. Farvel til Bilka-buler med C3. Praktisk bil til fornuftige penge. Det kan vi lide!

Danskernes foretrukne bil #3

Den tredje model på listen er vores tidligere favorit. Med hele 8800 solgte eksemplarer i 2018, var den sidste års mest solgte model. Nedgraderet til en (stadig meget flot) tredjeplads finder vi den gamle kending Peugeot 208. Et facelift har givet en kendte model et sporty look og en lav silhuet. Som noget nyt fås den som benzin, diesel og el. Det bliver spændende at følge med i udviklingen af elbiler i 2020.
Den fjerde mest solgte bil er en ligeledes en velkendt model. Med 6027 fabriksnye biler har vi VW Polo på en flot fjerdeplads.

handsome-916499_1280

Andre populære modeller i 2019

Tendenser i 2020

Selvom SUV’en var den biltype der løb med størstedelen af opmærksomheden, har vi også en meget populær mikrobil med. Kia Rio er større end man forventer og mindre end en mellemklasse, og egner sig som en perfekt bybil. Selvom bilen ikke fylder alverden, er der plads nok til at passagerne kan strække benene på bagsædet. Komforten i de små og kompakte mikrobiler har de sidste år fået en gevaldigt nøk op. Kørestøj er reduceret og udstyrspakkerne er blevet større. Der var en gang hvor mikrobiler var ensbetydende med ubehagelige køreture, hvor man som passager ikke kunne føre et ord med chaufføren. Det er heldigvis ikke tilfældet længere.

Forbrugerne efterspørger i større og større grad mere miljøvenlige biler. Derfor er el og hybrid biler ikke til at komme uden om. Mange bilmærker lancerer i dag flere varianter af bilerne, hvor hydrid eller plugin ofte er en mulighed. Eksempelvis kan Kia Niro fås både som hybrid, plugin-hybrid og som ren elbil. Vi vil med garanti se et støre udvalg i hybrid og elbiler i 2020 end tidligere.

Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver det ekstremt spændende at følge udviklingen i den danske bilbranche de næste år.