Det spiller de allerstørste spilnørder i Danmark i 2020

De fleste af os har nok været heldige nok til at spille på diverse konsoller og pc´er da vi var mindre. Og hvis ikke det så de fedeste brætspil. Det var nærmest en del af vores opvækst at spille sjove spil med vores venner. For nogen stoppede det med alderen, men for andre blev det en vedvarende del af deres liv. Disse har fået navnet spilnørder og i denne artikel kigger vi nærmere på de spil de spiller i 2020. Kun for rigtige nørder.

Dungeons and dragons

Dungeons and Dragons har sin oprindelse fra 70´erne hvor det blev udstedt som et brætspil. Det blev en kæmpe succes og har været det siden. Hurtigt fortalt er det et rollespil, hvor alle påtager sig en rolle eller en figur de vil spille igennem spillet. Dette kan være alt fra en kæmpe til en magisk dværg. Udover dette er der en såkaldt gamemaster som styrer forløbet af spillet. Sørg for at få den mest modne og rigtige til dette, da det er et stort ansvar for spillets oplevelse. Dungeons and Dragons kommer i mange forskellige versioner både som brætspil, men også som pc og konsol oplevelse. Det er nok en af de fedeste måder at samle drengene til en god omgang adventure, og er i 2020 lige så populært som det altid har været.

Warhammer 40K

Hvis man går en tur i nogle af Danmarks storbyer, støder man helt sikkert ind i en gamesworkshop. Hvis man er rigtig heldig var det en del af en barndom. Her finder man fantastiske ting, men nok mest populært af alle finder man Warhammer og Warhammer 40k. Det der gør warhammer helt specielt er at det er en form for mini krigspil, med mange figure og et helt særligt regelsæt. Det der også har gjort Warhammer attraktivt for mange, er at man selv kan få lov til at dekorere sine krigere, med maling, så man får sine figure helt som man har lyst til. Warhammer har eksisteret siden 80´erne og er den dag i dag stadig meget populært blandt spilnørderne. Det fungerer både som ”brætspil” men har også udgivet flere spil til pc, samt mindre spillefilm.

Keyforge

Keyforge er bare fedt. Kort fortalt er keyforge et slags kortspil man spiller typisk en mod en. Her har hver spiller en bunke kort der indeholder monstre, artefakter eller opgraderinger. Det handler om at ”forge” 3 nøgler før modstanderen. Der er 100 vis af spillekort og måder at spille på i keyforge. Det betyder at man kan lave sin bunke så den passer til ens spillestil. Det er ikke vildt kompliceret men byder på sjov i timevis. Der er ikke en bedre følelse end at få lavet de 3 nøgler lige før din modstander gør det. Dette er udentvivl stadig en af de mest populære spil for spilnørderne i 2020.

Magic the gathering

MTG eller Magic-kort som vi nok bedste kender det herhjemme, er også et kortspil. Det blev opfundet i 1993, hvor det blev en øjeblikkelig success. Den dag i dag er der omkring 6 millioner aktive spillere rundt i hele verden. Det er et kortstrategi spil, hvor hvert kort har sine helt unikke egenskaber. Det er faktisk et ret komplekst spil. Det ejner sig for alle der har lyst til at prøve, men det tager tid hvis man skal være konkurrencedygtig. Der er mange magic turneringer rundt i verden. Oprindeligt var der 295 kort produceret, men den dag i dag er der flere end 12.000 forskellige kort i magic the gathering. Det er en hel verden at sætte sig ind i, men rigtig sjov.